Artikler

Vælg tema eller scroll ned gennem alle artikler

Teknologi

Digitale teknologier har forandret vores syn på retorik og kommunikation – og gør det stadig. Her ser vi på fordele, ulemper, potentialer og udfordringer.

Følelser

Følelser er noget vi alle har. Noget der er uløseligt forbundet med det at være menneske. Men også noget der inden for retorikken ikke altid er blevet vægtet så højt.

Retorikkens rolle i samfundet

Det første tema i Retorisk Arenas historie. Vi stiller skarpt på retorikkens rolle i vores moderne samfund og spørger: Hvad kan retorikken, og hvad kan den ikke?

Frie artikler

Her finder du en masse blandet guf. De artikler vi publicerer uden tema, kalder vi frie artikler.

Alle artikler

Barbie og Lucretia: tvetydige heltinder

Barbie og Lucretia: tvetydige heltinder

Ligesom den romerske mytiske figur, Lucretia, er plastdukken anset som et symbol for den ideelle kvinde og forbilledligt eksempel på kvindelig dyd. Kan myten om romernes yndlingsheltinde gøre os lidt klogere på Gerwig’s Barbie?

læs mere
Min retoriske helt

Min retoriske helt

I denne artikel har vi spurgt forskergangen på Københavns Universitet, ”hvem er din retoriske helt”. Udforsk retorikkens mangfoldighed gennem artiklen, hvor forskere, ph.d.-studerende og lektorer deler deres forbilleder og retoriske helte.

læs mere
“Og sådan skal vi tage julens budskab med os”

“Og sådan skal vi tage julens budskab med os”

Når julefreden sænker sig over landet i 2022, kan vi fejre at det er 30 år siden, at den 24. december blev en officiel gudstjenestedag. Marie Schmidt Appel og Kasper Skov Nørmark giver os deres blik på juleaftensprædikenen som en central retorisk komponent i gudstjenesten juleaften.

læs mere
When Official and Vernacular Rhetorics Collide

When Official and Vernacular Rhetorics Collide

Algeriet. Iran. USA. Over hele verden ser Gerard Hauser eksempler på retoriske handlinger, der vidner om, hvor svært det kan være at lave en direkte skelnen mellem vernakulær og officiel retorik. Hvad sker der, når vernakulær og officiel retorik støder sammen?

læs mere
Automatiseret overbevisning

Automatiseret overbevisning

“Automatiseret overbevisning” er når modtagerne ikke opdager, at de bliver påvirket af algoritmer. Det lyder måske skummelt, og det er det også, men det er samtidig en helt almindelig hverdagsoplevelse. Sine Just forklarer.

læs mere
Begriber du hvad der griber dig?

Begriber du hvad der griber dig?

Hvad er æstetik for noget og hvordan påvirker æstetiske artefakter os følelsesmæssigt? Og hvorfor er retorikere gennem tiden gået udenom det netop det emne? Professor emeritus i retorik Christian Kock gør dig klogere i artiklen.

læs mere
Dressed in Voltagabbana

Dressed in Voltagabbana

Pamela Pietrucci uses italian right-wing politics to introduce the term “Voltagabbana” – a populist strategy thriving in pandemic times. Get ready for a rhetorical rollercoaster with rapid u-turns.

læs mere