Kæmp for det!

December d. 7 2021 ·  2 minuters læsetid · Nøgleord: aktivime og aktivist

“Det private er politisk” sagde man i halvfjerdserne og alle var aktivister alle døgnets timer, teoretisk set i hvert fald. Men indgår og støtter vi det bestående eller vil vi ændre det? Forestillingen om at forbedre ligger indbygget i vores samfund. Udvikling betyder forandring. Forandring betyder at vi håber på at det bliver bedre. 

Der er noget galt! 

Det kan ikke passe… 

Det er ikke rigtigt, at det skal være sådan. 

Det er en himmelråbende uretfærdighed. 

Ja, men dumheden skriger til himmelen. 

Noget må gøres!

Vi ønsker at gøre noget ved vores verden og det handler om vores fælles verden: Ikke om at få et fedt job, ikke om at få et godt sted at bo og ikke om endelig at få spurgt om vi kan gå ud sammen en dag. Det er aktivisme, når vi skriver et indlæg til avisen eller til de sociale medier. Når jeg rækker ud i verden for at ændre den til noget andet. Til noget bedre.  

Det er aktivisme når der er aktivistiske handlinger. Det er sociale bevægelser når aktivister er engageret over lang tid og involverer mange mennesker. Det er en aktivist når en person identificerer sig med sine aktivistiske handlinger. Forskellen mellem aktivisme, aktivistiske handlinger og aktivisten er er interessant, men det er den forskel de gør i verden, der gør forskellen.  

Det politiske er ikke løsrevet fra vores liv, men påvirker vores liv på alle mulige måder. Det politiske påvirker det private. Vi kan ikke undslippe vores fælles liv: Noget må gøres. Kæmp for det!

Johan Brøndsted, elsker havet og har interesse for retoriske situationers udvikling; Hauser-style.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *